Je bent hier: home | nieuws | archief

Korte sfeerimpressie Hart en Zeil 2009

Van 8 tot en met 10 mei 2009 was het weer zover. Voor de vierde keer werd Hart en Zeil georganiseerd. De stichting heeft als voornaamste doel het kunnen blijven organiseren van dit fantastische weekend voor kinderen met een ernstige hartafwijking; kinderen die zelden of nooit een uitje hebben. Dit jaar hebben ruim 50 kinderen met een aangeboren hartafwijking een onvergetelijk feestweekend gehad. Deze kinderen waren allen tussen de 7 en 15 jaar en afkomstig uit heel Nederland.

De ontvangst was vrijdagmiddag 8 mei bij de Frisian Yacht Club in Harlingen. De kinderen werden na de kamerindeling naar een drietal zeilklippers gebracht. De kinderen hebben op deze schepen het weekend geslapen. Vervolgens zette de schepen, een uur later als gepland als gevolg van het weer, vanuit Harlingen koers naar Stavoren. Dit was een onstuimige tocht vanwege de harde wind. De zeewaardigheid van de kinderen werd meteen getest.

Op het IJsselmeer Piet Paulusma met zijn cameraploeg aan boord voor het SBS6 weerbericht. Vrijdagavond laat kwamen de schepen aan in Stavoren waar vervolgens werd overnacht.

Zaterdagochtend vroeg voeren de schepen door naar het Sneekermeer. De kinderen werden hier ontvangen door Arno Brok (burgemeester Gemeente Sneek) en alle Flits- en Schakelzeilers met hun ouders. Vervolgens was de officiële opening in Café Restaurant It Foarunder. Hier werden de ‘hartenkinderen’ tevens gekoppeld aan een Flits of Schakel. Daarna gingen de ‘hartenkinderen’ met de Flits- of Schakelzeilers mee naar de boot en werd hun uitgelegd hoe een boot moest worden opgetuigd. Enkele ‘hartenkinderen’ waren zo enthousiast dat ze meteen met een Flits of Schakel en een ervaren zeiler het water op gingen.

Na een gezamenlijke lunch gingen alle ‘hartenkinderen’ het water op om de zeilwedstrijden in de Flits en Schakel te volgen. De wedstrijden werden gevolgd vanaf het startschip van de KWS, motorboten van Flits- of Schakelouders en rubberboten. Na de zeilwedstrijden hebben de ‘hartenkinderen’ zelf gezeild in Regenbogen, Pampussen, Schakels en een Lemster Aak. Ook hebben de kinderen gevaren in snelle rubberboten. Ondanks dat ze geen waterervaring hadden wisten de kinderen prima hoe ze met een snelle rubberboot moesten varen. Hierbij was ook de Ambulanceboot van het Antonius Ziekenhuis Sneek aanwezig. Gelukkig heeft deze het gehele weekend niets te doen gehad. Na het zeilen en varen in snelle rubberboten was er nog een kort optreden door Jelle B (aangeboden door de Regenboogclub). Vervolgens werd er gezamenlijk met alle kinderen gegeten in It Foarunder.

’s Avonds was er een karaoke waarbij de ‘hartenkinderen’ uit volle borst tezamen met Flits- en Schakelzeilers mee zongen. Na de karaoke was er nog een super gezellige disco die door ging tot in de late uurtjes.

Zondagochtend hebben de kinderen weer zeilwedstrijden bijgewoond en gevaren in moederschepen, Regenbogen en snelle rubberboten. Nadien was er nog een lunch en was er een prijsuitreiking. Bij deze prijsuitreiking waren alle ouders van de ‘hartenkinderen’ aanwezig. Na de daverende prijsuitreiking werd afscheid genomen en gingen de ‘hartenkinderen’ met een rugzak vol ‘goodies’ en een foto naar huis om bij te komen van een onvergetelijk feestweekend.

Voor een korte sfeerimpressie klik hier.

Hart en Zeil 2009 was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsoren en in het bijzonder onze hoofdsponsor Rabobank Zuid West Fryslân. Bovendien was het weekend niet mogelijk geweest zonder de inzet van het Antonius Ziekenhuis Sneek, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, Hartstichting, Piet Paulusma, Flitsclub Sneek, Schakelklasse Organisatie, Regenboogclub, Pampusclub en alle vrijwilligers. Namens alle hartpatiëntjes willen wij hun hartelijk bedanken voor hun steun en inzet.

Terug