Je bent hier: home | nieuws | archief

Korte sfeerimpressie Hart en Zeil 2007

Van 15 tot en met 17 juni 2007 was het weer zover. Voor de derde keer werd Hart en Zeil georganiseerd, maar dit maal door de Stichting Hart en Zeil. De stichting heeft als voornaamste doel het kunnen blijven organiseren van dit fantastische weekend voor kinderen met een ernstige hartafwijking; kinderen die zelden of nooit een uitje hebben. Dit jaar hebben  circa 45 kinderen met een aangeboren hartafwijking een onvergetelijk feestweekend gehad. Deze kinderen waren allen tussen de 7 en 15 jaar en afkomstig uit heel Nederland.

Foto2007/DSCF0013_JPG.jpgDe ontvangst was vrijdagmiddag 15 juni bij de Frisian Yacht Club in Harlingen. De kinderen werden met een watertaxi naar het hospitaalschip Prins Willem Alexander (PWA) gebracht. De kinderen hebben op dit schip, voorzien van alle benodigde voorzieningen, het weekend geslapen en gegeten. Vervolgens zette het schip vanuit Harlingen koers naar Lemmer.

Op het IJsselmeer werd de PWA ingehaald door twee snelle boten van de KNRM met aan boord Piet Paulusma met zijn cameraploeg. Nadat Piet Paulusma weer was vertrokken, werden de kinderen groots onthaald in Lemmer.

Foto2007/IMG_7279_JPG.jpgZaterdagochtend voer de PWA door naar het Sneekermeer. De kinderen werden hier ontvangen door Arno Brok (burgemeester Sneek), Tom Metz (wethouder Sneek) en alle Flits- en Schakelzeilers met hun ouders. Vervolgens was de officiële opening in It Foarunder. Hier werden de ‘hartenkinderen’ tevens gekoppeld aan een Flits of Schakel. Daarna gingen de ‘hartenkinderen’ met de Flits- of Schakelzeilers mee naar de boot en werd hun uitgelegd hoe een boot moest worden opgetuigd. Enkele ‘hartenkinderen’ waren zo enthousiast dat ze meteen met een Flits of Schakel en een ervaren zeiler het water op gingen.

Foto2007/IMG_7623_JPG.jpgNa een gezamenlijke lunch gingen alle ‘hartenkinderen’ het water op om de zeilwedstrijden in de Flits en Schakel te volgen. De wedstrijden werden gevolgd vanaf het startschip van de KWS, motorbotenvan Flits- of Schakelouders en rubberboten. Na de zeilwedstrijden hebben de ‘hartenkinderen’ zelf gezeild in Regenbogen en een Lemster Aak. Ook hebben de kinderen gevaren in snelle rubberboten. Ondanks dat ze geen waterervaring hadden wisten de kinderen prima Foto2007/DSCF0053_JPG.jpghoe ze met een snelle rubberboot moesten varen. De opgetrommelde schippers van de rubberboten waren allemaal overbodig……..

Na deze, voor de kinderen spannende ervaringen, werd er gezamenlijk met alle kinderen gegeten in It Foarunder.


’s Avonds was er een karaoke waarbij de ‘hartenkinderen’ uit volle borst tezamen met Flits- en Schakelzeilers mee zongen. Na de karaoke was er nog een super gezellige disco die door ging tot in de late uurtjes.

Foto2007/IMG_7815_JPG.jpgZondagochtend hebben de kinderen weer zeilwedstrijden bijgewoond en gevaren in moederschepen en snelle rubberboten. Nadien was er nog een lunch en was er een prijsuitreiking. Bij deze prijsuitreiking waren alle ouders van de ‘hartenkinderen’ aanwezig. Na de daverende prijsuitreiking werd afscheid genomen en gingen de ‘hartenkinderen’ met een rugzak vol ‘goodies’ naar huis om bij te komen van een onvergetelijk feestweekend.Hart en Zeil 2007 was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsoren en in het bijzonder onze hoofdsponsor Fortis Bank Nederland. Bovendien was het weekend niet mogelijk geweest zonder de inzet van het St. Antonius Ziekenhuis Sneek, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, Hartstichting, Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij, Piet Paulusma, Flitsclub Sneek, Schakelklasse Organisatie en alle vrijwilligers. Namens alle hartpatientjes willen wij hun hartelijk bedanken voor hun steun en inzet.

Terug