Je bent hier: home | nieuws

Laatste informatie voor de ouders van de hartenkinderen

1 mei 2018


Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het is bijna zover! Het Hart & Zeil-evenement, waaraan ook uw kind gaat deelnemen. De medische begeleiding in samenwerking met Antonius Zorggroep Sneek en onder leiding van Toon Oomen, cardioloog is rond. Diverse ouders van onze Flits-, Schakel- en Vaurienjeugd zullen helpen met hand- en spandiensten.

In deze brief wil ik u nog graag wat nadere informatie geven over zaken als brengen, halen, het programma, contactpersonen et cetera.

Informatie Hart en Zeilweekend

Vertrek:            
U brengt uw kind vrijdag 25 mei om 15.00 uur in Harlingen in de veerterminal van Rederij Doeksen,  Waddenpromenade 5 te Harlingen, waar uw kind ontvangen wordt door de medische begeleiders en overige vrijwilligers. Na ontvangst brengt u uw kind lopend naar de haven, waar de schepen liggen, waar uw kind tijdens dit weekend op verblijft. Rond 15.45 uur vertrekken we met z’n allen naar de haven, waar wij vervolgens om 16.00 uur met de kinderen, onze gasten, aan boord gaan van de twee charterschepen. De medische ploeg en overige vrijwilligers varen mee. Rond 17.00 uur varen de schepen uit! 

Parkeren:
U kunt het beste uw kind met bagage kan afzetten bij de veerbootterminal en daarna parkeren bij Tjerk Hiddes Parkeeraccommodaties. De parkeergelegenheid bij de veerbootterminal is beperkt. Tjerk Hiddes Parkeeraccommodaties is op circa 10 minuten lopen van de veerbootterminal en is betaald parkeren.

De reis:
De schepen varen via het IJsselmeer naar de Friese wateren, waar overnacht zal gaan worden. De medische begeleiding en de overige vrijwilligers slapen aan boord. Tijdens deze reis leren de kinderen elkaar en hun begeleiders kennen. Op vrijdagavond wordt een warme maaltijd aan boord gegeten en al varend wordt op de zaterdagochtend het ontbijt genuttigd. Op zaterdagochtend wordt de tocht voortgezet, waarna in de loop van de ochtend op het Starteiland in het Sneekermeer aangemeerd zal worden.

Het Starteiland:
Het Starteiland is een eiland liggend in het Sneekermeer. Hier zal het Hart & Zeilevenement plaatsvinden. Bij aankomst zullen alle Flits- en Schakel- en Vaurienjeugd, hun ouders, de wethouder van de gemeente Sudwest Fryslan en de sponsors klaar staan voor ontvangst.

Uw kind gaat zien hoe de Flitsen, Schakels en Vauriens opgetuigd worden, hoe een wedstrijd gezeild wordt, hoe het leven aan boord van het moederschip is. Misschien kan er in een rubberboot gevaren worden of kan er meegevaren worden op een moederschip, of in een grotere wedstrijdboot (dit alles met inachtneming van de medische zorg en begeleiding die uw kind nodig heeft).

Samen met de Flits-, Schakel- en Vaurienkinderen zal geluncht worden en ’s avonds wordt een feestmaal met aansluitend een disco-karaokeshow ter ere van de onze gasten, de ‘hartenkinderen’ georganiseerd. Op deze zaterdagavond ligt het ook in de planning Piet Paulusma te ontvangen!!! Volg dus zijn weerpraatje ’s avonds op SBS-6!!

Is het slecht weer, dan zal het programma daarop aangepast worden.

Zondagochtend ontbijt uw kind weer aan boord van de charterschepen.

Het programma op zondag zal wederom in het teken staan van de watersport.

Wat moet er in elk geval meegenomen worden:
-       extra (warme) kleding
-       regenkleding
-       schoeisel met rubber zolen
-       wat zakgeld voor de disco/karaoke (maximaal € 10,00)
-       toiletartikelen / handdoek
-       slaapzak

Aan boord van elk schip zijn matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen.

Einde Hart & Zeil-weekend:
Op zondagmiddag haalt u uw kind weer op vanaf het Starteiland, restaurant ’t Foarunder. Het Starteiland is een eilandje in het Sneekermeer. Het adres is Kolmeersland 1, Offingawier (rijden richting Sneek, vervolgens Offingawier, na dorp Offingawier 1ste weg rechts en deze weg tot einde volgen). Met een pontje wordt u overgevaren.

Op zondagmidag sluiten we het weekende gezamenlijk rond 14.00 uur af. U ben hierbij van harte welkom.

Gratis met de pont naar het Starteiland
Wij hebben kunnen afspreken dat de ouders van de hartenkinderen zondagmiddag gratis worden overgezet met de pont. U kunt bij de pontbaas kenbaar maken dat u ouder bent van een van de kinderen van hart en zeil. 

Foto’s op de website
Tijdens het evenement zullen er door een fotograaf foto’s gemaakt worden die wij vervolgens op onze website gaan plaatsen. Wij vernemen graag van u of er foto’s van uw kind geplaatst mogen worden.

Vragen/contactpersoon:
Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief, of tijdens het weekend, bel of mail mij!!

We hopen dat dit weekend voor de ‘Hartenkinderen’ in het bijzonder samen met onze Flits- en Schakel, en Vaurienjeugd een prachtig mooi feest zal gaan worden.


Met vriendelijke groet,
Namens het van Stichting Hart en Zeil
Jitske Dijkstra-IJntema /secretariaat
E: jitskeyntema@hotmail.com M:  (06) 20962409            

Terug