Je bent hier: home | nieuws

Kort verslag Hart en Zeil 2015

Hart en Zeil 2015 was wederom een groot succes!

Op vrijdagmiddag 29 mei vertrokken bijna 40 hartenkinderen uit Harlingen. Een van de klippers kon moeiteloos vertrekken, maar een tweede klipper lag op lage wal en kon niet weg komen. Na ongeveer een half uur kon de tweede klipper ook vertrekken nadat deze door een andere boot van de wal was getrokken. Na een mooie maar ruwe tocht kwamen de klippers vrijdagavond aan in Stavoren. In Stavoren is overnacht.

Zaterdagochtend is in alle vroegte de tocht richting het Sneekermeer hervat. Om 11.00 uur kwamen de klippers aan bij het Starteiland in het Sneekermeer. De hartenkinderen werden hier welkom geheten door de burgemeester van de gemeente Sudwest Fryslan en zeiler/ouders van de Flits, Schakel en Vaurien. Na de opening en een lunch - met een live optreden van de bekende artiest Jelle B - hebben de hartenkinderen nader kennis gemaakt met de verschillende zeilers en hun boten. Vanwege de harde wind, konden we niet zeilen 's middags maar hebben we met snelle rubberboten en een politieboot gevaren. Iedereen vond dit een uitstekend alternatief! Aan het begin van de avond werd iedereen verrast door de aanwezigheid van Piet Paulusma. Piet Paulusma heeft te midden van alle kinderen het weerbericht opgenomen ('s avonds uitgezonden op SBS6). 's Avonds na het eten was het een groot feest met karaoke en disco.

Voor de zondag waren de weersvoorspellingen niet zo gunstig. Er werd veel regen verwacht. Gelukkig hebben we nauwelijks regen gehad, waardoor er zondagmorgen wel kon worden gezeild. We hebben 3 mooie wedstrijden gevaren. Na de 3 wedstrijden konden de hartenkinderen nog even kort in snelle rubberboten varen voordat de lunch werd geserveerd. Na de lunch was er een feestelijke prijsuitreiking waarna iedereen weer naar huis ging.

Middels deze weg wil het bestuur van Stichting Hart en Zeil alle hartenkinderen, vrijwilligers, sponsoren, flits-, vaurien- en schakelzeilers, ouders en alle anderen die het evenement mogelijk hebben gemaakt hartelijk danken voor hun bijdrage. 

Voor de foto's van Hart en Zeil 2015 klik hier.

Terug