Je bent hier: home | nieuws

Hart en Zeil 2012 groot succes

Editie 2012 van Hart en Zeil was wederom een groot succes!

Op vrijdagmiddag 1 juni vertrokken 52 hartenkinderen met prachtig mooi zeilweer uit Harlingen. Na een mooie (zeil)tocht kwamen de klippers vrijdagavond aan in Stavoren. Tijdens de tocht hebben de hartenkinderen onder andere de klipper opgetuigd. In Stavoren is overnacht.

Zaterdagochtend is in alle vroegte de tocht richting het Sneekermeer hervat. Om 11.00 uur kwamen de klippers aan bij het Starteiland in het Sneekermeer. De hartenkinderen werden hier welkom geheten door de burgemeester. Na de opening en een lunch hebben de hartenkinderen in boten gevaren. Het was prachtig mooi weer. 's Avonds na het eten was het een groot feest met karaoke en disco.

Voor de zondag waren de weersvoorspellingen niet zo gunstig. Er werd veel regen verwacht. Gelukkig hebben we nauwelijks regen gezien, waardoor de hartenkinderen de zondag weer in snelle rubberboten konden gevaren. Er is ook in schakels en flitsen wedstrijd gezeild. Na de lunch was er nog een feestelijke prijsuitreiking waarna iedereen weer naar huis ging.

Middels deze weg wil het bestuur van Stichting Hart en Zeil alle hartenkinderen, vrijwilligers, sponsoren, flits-, vaurien- en schakelzeilers, ouders en alle anderen die het evenement mogelijk hebben gemaakt hartelijk danken voor hun bijdrage. 

Terug